tisdag 18 februari 2014

Kradan, Flunsan och hål i foten!

Hej, det har hänt massor med saker de sista dagarna.
I söndags packade vi hela förmiddagen, lite tunga i huvudet efter transpartyt men det var bara att bita ihop.
På söndag kväll var vi på Hannah och Peters mellokväll, det serverades god mat och snacks, godis och läsk från Coop, smarrigt!

På måndag morgon tog vi färjan till ön Koh kradan. En liten paradis ö med härligt tukost vatten, det finns inte mycket annat att göra än att sola och bada, passar oss perfekt.
Efter ca två timmar på ön badade Nellie och trampade på en vass korall och fick ett sår under foten som sprutade blod, ja vad gör man, man vill ju själv inte visa att man är en skräckslagen mamma.
Jag bar upp henne till baren på hotellet och alla kom fram för att hjälpa till, personalen kom med plåster och sprit och tvättade såret, själv kunde jag knappt titta på.
Nellie är en tuff tjej, så fort hon fick på plåstret var det bra.
Som tur var så bor det en läkare från Danmark på hotellet, han sprang upp ur poolen och tittade på Nellies fot och han konstaterade fort att det inte var djupt.
Han har sedan varje dag tvättat och kollat att det inte har blivit infekterat, snällt!

Inte nog med det, samma kväll under middagen känner Jerker hur han börjar må sämre å sämre, Flunsan är tillbaka!
Han hade feber och hostade som en galning, åter till vår granne läkaren från Danmark för att rådfråga vilken medicin han ska äta. Det roliga är att detta är en så pass liten ö att det inte finns någon läkare eller apotek här, vill man att läkare ska komma måste de åka från fastlandet.
När Jerker berättar för personalen i receptionen att han mådde dåligt tog de fram en låda med massa medicin av olika slag som folk lämnat kvar här, lite som en "upphittar låda" fast för medicin. Därför frågade vi läkaren vad han kunde äta av allt som fanns i denna låda, till sist hittade han antibiotika som Jerker skulle ta.

Nu hoppas vi att Nellie snart kan gå igen och att Jerker blir frisk!
Annars är allt bra här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar