fredag 6 december 2013

Elliot som Muay Thai fighter?

Idag regnade det hela förmiddagen vilket det tyvärr har gjort den senaste tiden. Vi ska väl i och för sig inte klaga då temperaturen ligger på runt 30 grader i alla fall vilket vad vi förstår är något behagligare än det något kyligare, svenska, klimatet som råder där hemma.

Vi passade då på att shoppa en hel del under tiden barnen var på skolan. Det blev en komplettering av familjens garderob då det mesta av kläder, efter sådär en fyra månader i ständig kontakt med saltvatten, klor, sololja, myggmedel och Koh Lantas brunaktiga grundvatten, känns aningen sunkiga.

Samtliga familjemedlemmar fick varsitt betydande tillskott av turistiga piratkopior, så det återstår att se vad som besitter någorlunda kvalitet och vad som tappar passformen efter en tvätt. Elliot blev i alla fall väldigt nöjd med sina nya shorts i favoritfärgen vitt och en nice piketröja.


Innan barnen kom hem från skolan laddade vi upp med hämtmat från Sai Naam och nytankad familjefilm från Pirate Bay. 


Det serverades pasta i olika varianter samt köttbullar med mos, svenskt så det förslår. Baktanken med det var att, i alla fall grabbarna, skulle få energiförrådet påfyllt inför eftermiddagens stundande Muay Thai pass.


Strax innan kl tre så slirade en blå tuktuk uppför den leriga konstiges som leder upp till Lanta Muay Thai gym. I både förarsitsen samt i sidovagnen fanns två taggade och träningssugna svenskar som såg fram emot att svettas lite.


Medan pappan körde ett intensivt pass med Noom fick Elliot sparring av Utt, en av gymmets mest meriterade fighters.


Under tiden träningen pågick kom huvudtränaren Jaap fram till pappan och var ytterst seriös när han ville att Elliot skulle börja gå matcher. Han hade pratat med Koh Lantas okrönte Muay Thai kung, tillika ägaren av gymmet, Mr. William, om att Elliot borde fightas på Williams Stadium, i en "Big Fight", under kommande veckans fightnight!


Det visar på vilken utveckling Elliot har haft! Alla på gymmet, både tränarna och de professionella fighters som tränar där, tycker att Elliot är superduktig. Det är verkligen roligt att hans slit uppskattas, för han ger verkligen järnet, och det vore en riktigt häftig grej för honom att uppleva. Men det blir nog ingen match för honom, vi är alldeles för rädd om vår lille kille för det, samt att det inte var syftet med att börja träna Thaiboxning. Tanken var att det skulle vara en bra och rolig träningsform som även skulle lära barnen ett visst mått av disiplin och respekt.

Elliot är nog även lite för snäll för att gå en fight mot en motståndare, för när vi diskuterade detta med honom tidigare idag sa han, -"jag vill ju inte göra illa någon så jag skulle i så fall inte slå hårt utan bara ta det försiktigt". Han för go, vår stora, lilla kille!

Ikväll blev det pizza från Bajen med tillhörande rödtjut. Lovina som redan hade ätit fick mumsa drakfrukt medan vi andra åt och det slutade med att hon var helt svartprickig över hela bebiskroppen sin. :)


Nu kom precis vackra frugan upp och gjorde mig sällskap i sängkammaren. Gissningsvis blir det någon trevlig film innan vi sluter ögonen lite senare.

Ha det bra därhemma och akta er för Sven!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar