torsdag 28 november 2013

Visum och blodbad

Idag testade vi att äta frukosten i Horizon Club lounge istället för den stora frukosten nere i Lemon Garden café. Det innebar lite mysigare och intimare känsla och trots att de inte fanns riktigt samma utbud så kändes det väldigt lyxigt med pressade linneservetter och a la carte meny. 


Efter frukost så hängde vi en stund vid poolen där Lovina även tog sin förmiddagslur. Pappan passade då på att köra ett pass på gymmet medan mamman lapade sol och läste bok. När bebisen sedermera vaknade badade vi tills det var lunchdags.

Lunchen åt vi på Hard Rock Café som bara ligger ett stenkast bort från hotellet. Menyn känner vi väl till vid det här laget men för första gången beställde vi in mat till Lovina från barnmenyn. Det blev Mac&Cheese för henne vilket hon mumsade i sig med god aptit.


Vi gillar Hard Rock men blev lite besvikna på restaurangen och shoppen här i Kuala Lumpur. Det har ett enda stort fyrkantigt rum med massor av bord intryckta och förvånansvärt lite memoribilia på väggarna. Kyparna var inte alls lika glada och trevliga som vi är vana med men maten var i alla fall precis som den brukar. Vi hade tänkt hitta något till Lovina i shoppen men den var så liten och de hade ett väldigt litet utbud så hon får klara sig utan.

Vi hade någon timme på oss efter lunchen innan mammans visum skulle hämtas ut på thailändska ambassaden så vi promenerade omkring i den myllrande storstaden. Det är verkligen häftigt med alla skyskrapor överallt.


Och häftigast av allt är förstås Petronas tvillingtorn! Med sina 451,9 meter fördelade på 88 våningar är det världens 7:e högsta byggnad. När tornen färdigställdes 1998 var de världens högsta byggnader och den utmärkelsen hade de i 6 år. Vi får se ifall vi kommer göra ett besök upp i tornen, det är en kötid på ca 2 timmar på att få biljetter dit. Däremot kan hotellet skicka personal att köa åt oss men då är biljetterna dubbelt så dyra.


Vi hämtade ut Johannas pass med det beviljade turistvisumet idag så nu har vi koll på läget igen. Nu återstår bara två besök hos immigrations i Krabi för förlängningar för att vi båda ska kunna stanna lagligt i Thailand ända till hemresan.

När vi åter kom tillbaka till Shangri-La passade vi på att svänga förbi Horizon Club loungen igen, denna gång för lite afternoon Tea. Bakverken som serveras är makalöst goda! Lovinas favorit är banankakan, pappan gillar morotskakan medan mamman tryckte i sig flertalet vaniljscones. :)


Tyvärr slutade inte kvällen helt lyckat för oss. Vi hade glömt vår nagelsax i Thailand så när pappan försökte klippa bebisens små små naglar med hotellets supervassa nagelklippare så var olyckan framme. Lovinas vänstra pekfingernagel klipptes på tok för mycket och det blödde en hel del. Det var en skamsen pappa och en skärrad mamma som såg till att en doktor ringdes till hotellet för att försöka stoppa blodflödet och rengöra såret. Lovina var så otroligt duktig hela tiden och läkaren limmade ihop såret och bandagerade fingret så nu är allt frid och fröjd igen.


Men vår lilla olycka gjorde att vårt standardmässiga frossande i loungen på kvällskvisten kom av sig lite så nu ligger vi i sängen och försöker välja ut något gott att beställa från Room Service menyn.


Och lite drygt en timme senare vet vi vad vi beställde...


Oxsvanssoppa till mamman och oxfilé med stekt svamp och polenta till pappan. Gott vin blev det också och en efterrätt bestående av en sockerkaka med vit choklad och bär med grapefruktsglass! Mums!


Nu är det snart läggdags, det blir en dusch och kanske ett avsnitt av Modern Family innan vi stänger igen butiken för ikväll.

Ha det så hörs vi av någon annan dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar