tisdag 19 november 2013

Dykning Koh Haa Lagoon

I måndags var det äntligen dags för pappan att få göra sitt livs första, riktiga dyk i havet. Vi åkte med den ena av Lanta Divers stora dykbåtar ca 2 timmar söderut till de fem öarna i ögruppen Koh Haa.


Det var en helt fantastisk känsla att hoppa ner i lagunen och upptäcka vilket magiskt djurliv det finns under ytan. Vårt första dyk varade i 45 minuter och vi var nere på ett djup av 12 meter.


De här dyken var en del av dykutbildningen för att få sitt dykarcertifikat så därför gjorde vi en del övningar under vattnet innan vi sedan simmade omkring och bara njöt av att vara där under.


Pappans dykkompis Petra var tillsammans med instruktören Marcus vid pappans sida under hela tiden under vattnet. Men även ombord på båten är det saker som skall gås igenom tillsammans för att förbereda kommande dyk.


Det ingick två dyk den här dagen men då det var så grymt härligt så köpte pappan till ett extra dyk, vilket definitivt var värt varenda bath!


Vad såg vi då under de här tre dyken? Förutom en himla massa  färgglada fiskar i olika storlekar så var nog de bästa "troféerna" Jättemuräna, Scorpionfish och Lionfish.


Sista dyket gjorde vi på Koh Haa #1 där det var riktigt strömt. Det var härligt att glida med strömmen i en känsla av viktlöshet och titta på de vackra korallerna, de många fiskarna och alla spännande klippformationer. 


Dykdag 2 var dagen efter på Koh Bida. Där hade vi en fotograf med oss men vi har ännu inte fått bilderna så bloggandet från den dagen får vänta lite. 

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar