onsdag 13 november 2013

PADI Open Water Course

Igår fixade mormor lunchen och serverade pannkakor med jordgubbssylt och grädde! Det var fantastiskt gott! 


Efter lunchen, som pappan förövrigt såg som ett mellanmål då han åt ytterst blygsamt, åkte kvinnorna in till Saladan för lite shopping medan morfar lade sig tillrätta i en solstol. Pappan tog lilltjejen i bärselen och gick en lång promenad på Long Beach fram till Thaimout.


Väl framme där så hade Lovina somnat så hon fick sova vidare medan pappan passade på att dels äta öns godaste Red Curry och dels läsa ytterligare ett kapitel i dykboken.


När sedan Elliot kom hem från skolan var det åter dags för Thaiboxning. Elliot fick ett tufft pass med Noom! 


Idag onsdag har det varit dykkurs hela dagen för pappan. Tillsammans med sin dykkamrat Petra, mamma i härliga familjen Tiberg, hämtades de upp på morgonkvisten för transport till Lanta Diver.

Där väntade en förmiddag med teorigenomgång och diverse teoriprov.


Efter lunch var det äntligen dags för det första dyket, om än i bassäng. Det var lite nervöst att med full utrustning glida ner i vattnet för det första dyket.


Vi gjorde flertalet övningar under vattnet, bland annat simulerade vi att vi fick slut luft, vi tömde våra masker under vattnet och vi letade efter tappad regulator. Det var väldigt roligt och på fredag ska vi fortsätta med ytterligare dyk i bassängen. Nästa vecka väntar två dagar med dyk från båt vid både Koh Ha och Koh Bida.


Nu är en trött pappa hemma och vi har precis avnjutit en hemmagjord spaghetti carbonara. Om en liten stund ska vi se första avsnittet av senaste säsongen av Solsidan!

Tjeeenare mannen!

2 kommentarer:

  1. Nu blir jag lite avis när du får ta dykcert.....
    Sköt om Er där nere.
    Jocke.

    SvaraRadera
  2. Du får väl komma ner och hälsa på, Jocke! Ta med hela familjen!

    SvaraRadera