fredag 1 november 2013

Surfing!!!

Direkt efter frukost hoppade grabbarna i en en taxi och åkte till Double Six Beach där vi skulle möta upp Henney, Gede och Made från Santai Surf School.


För idag var det dags att testa på surfing! Tillsammans med ett par från Sydney delade vi på de två instruktörerna. Vi började med ett kort teoripass där vi lärde oss grunderna.


Sedan var det dags att bege sig ut bland vågorna. Det var faktiskt enklare än vad jag trodde att komma upp stående på surfbrädan, men då var det å andra sidan stora nybörjarbrädor vi använde.


Det gjorde det hela så roligt för vi kunde båda två, med hjälp av instruktörerna, surfa från första vågen vi testade. Men vi var förstås aldrig särskilt långt ut och surfade bara vågor som redan hade brutit. 


Sista halvtimmen fick vi lära oss att ta vågorna själva, utan hjälp från instruktörerna. Det var givetvis svårare, men det gick det också. Vi avslutade båda två i god stil med att surfa varsin sista våg hela vägen in till stranden.

Så ett stort tack till Gede som tog hand om oss samt Henney som dels fotade med min IPhone och dels med egen kamera och kommer maila över fler bilder inom kort.


Då det är sista kvällen på Bali hade vi tänkt åka iväg till någon trevlig restaurang med utsikt över solnedgången, men då vi ännu inte hade packat och vi alla var lite trötta efter dagens upplevelser så valde vi att stanna kvar på hotellet.


De grillade hamburgare vid poolen ikväll och hade filmvisning till maten vilket lät riktigt bra i våra öron.


Och gott var det! Pappans Prawnburger med sötpotatisklyftor och en läskande icetea var faktiskt det godaste han ätit under hela Balisemestern!


Då vi ännu var de enda gästerna så låg vi kvar i soffan efter middagen och tittade på Svampbob Fyrkant. Vi skrattade gott allihopa och hela familjen var på fantastiskt humör!


Det blev en lyckad avslutning på vår underbara vistelse här på Bali.


När vi senare alla hade borstat tänderna och gjort oss i ordning för sängen såg vi från balkongen att det var en kille i personalen som körde Fire Show med poijor. Elliot tog inte lång tid på sig att ta på sig igen, leta fram sina poijor och ta hissen ner till poolområdet.Vi gick faktiskt ner hela familjen och tittade på uppvisningen. Elliot fick både visa upp vad han redan kunde men även lära sig lite nya häftiga trick.


I morgon är det alltså dags att åka "hem" till Koh Lanta igen. Det ska bli skönt att komma dit igen, för där vet vi hur allt fungerar och vi hittar överallt. Sedan kommer barnens mormor och morfar ner och bor hos oss om några dagar, vilket vi alla ser fram emot.

Vi kan sammafatta våra två veckor på Bali med att det har varit en fantastisk resa. Vi har sett oerhört mycket vacker natur, vi har gjort många häftiga utflykter som till exempel vårt tempeläventyr, den fantastiska snorklingen, delfinsafarit, vattenparken och surfingen! Men det vi troligtvis kommer att minnas mest och bäst är de underbart snälla och trevliga människorna vi mött. Om thailändarna är vänliga så rankar vi nog balineserna som ännu vänligare!

Och kvinnorna är väldigt vackra! Fast det visste vi i och för sig sedan tidigare... :)

Terima Kasih Bali!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar