måndag 11 november 2013

Stekt oxfilé, stekt raggmunk och stekt morfar?!?

Som ni vet så kom barnens morföräldrar ner för ett par dagar sedan. Då de inte riktigt kommit in i Thailandstempot ännu utan har massor med energi så har vi hunnit med en hel del de senaste dagarna. Det har dessvärre medfört att bloggandet har fått stå tillbaka.
 
Någon som dock inte står tillbaka är lilltösen som tar alla chanser att skoja och hitta på bus. Det roligaste som finns just nu är att sätta på sig olika "mössor" av alla de slag...
 
 
Äppelpaj smakar ju äppelpaj, det råder väl ingen tvekan om det. Men det finns nog ingenstans som hemgjord äppelpaj smakar så himla gott som när man slänger ihop en här nere i tropikerna. Mums!
 
 
Elliot har i flera dagar tjatat om att vi ska äta middag på Klong Dao så att han ska kunna gå till Indian Bar efter solnedgången för att titta på Paz, a.k.a. indianen, som kör sina fireshows. Det var med ett sting av dåligt samvete som vi efter att ha prioriterat bort denna önskan, äntligen satte oss i en taxi dit. Vi gjorde sällskap med härliga familjen Lannebjer på den trevliga restaurangen Picasso, där vi lät notan växa i takt med att alkoholhaltiga drycker beställdes in...
 


Och Elliot fick till sist inte bara se den efterlängtade Fireshowen utan han fick vara kvällens huvudnummer själv, då han efter viss tvekan äntrade scenen (läs stranden) och köra en alldeles egen show med poijor som brann i natten.Häromdagen var det fars dag, och det uppmärksammades givetvis även här på Koh Lanta. När pappan vaknade på morgonen fick han inte mindre än två egenhändigt tillverkade slipsar av sina fantastiska barn. Här är det Nellies kreation som pryder pappans smärta hals.

 
I går var det åter dags för lite strandhäng och morfar Lars högsta önskan gick i uppfyllelse då han äntligen fick tag i en solstol. Dessa är aningen sällsynta just här på Long Beach, men på Lanta Castaway tog vi för oss och belägrade inte mindre än 4 st. trots att de egentligen bara är till för resortens bungalowgäster. Men är man stammis så är man, resonerade vi! :)
 


Man skulle väl kunna tro att den underbara thaimaten som serveras här skulle göra att våra långväga gäster skulle kunna stå emot suget på svensk mat i mer än bara någon dag. Men icke, så som de ödmjuka värdpar vi är tog vi med dem till deras, sedan en tidigare resa, favoritrestaurang, May´s Bar och Restaurant. Vilken inte skall förväxlas med vår andra favorit, May´s Kitchen, som bara serverar thaimat. Men här hos May, nr. 2, så står flera svenska rätter på menyn då ägarinnan är gift med den svenska Jerry sedan länge. Raggmunkar och köttfärslimpa, båda rätterna givetvis serverade med lingonsylt, intogs med andakt.

 
I dag var det en dag som gick i provianteringens tecken. Dels handlade vi förnödenheter på öns största affär, Lanta Mart, dels gjorde vi en djupdykning i frysdiskaffären på jakt efter oxfilé. Men vi han även med att handla frukt och grönsaker på måndagsmarknaden.
 
 
I kväll testade Elliot något nytt, han var på beckvolleybollträning på Slow Down, tillsammans med sin polare Robin. Nellie passade på att köra gymnastik på stranden nedanför skolan, medan pappan satt och försökte plugga inför den stundande dykkursen.
 
 
Men seriositeten i det pluggandet kanske kan ifrågasättas då han, ovetandes om att det var Happy Hour, beställde in en Mai Tai för att släcka törsten sin, men serverades inte mindre än 2! :)
 
 
I kväll har damerna stått vid spisen och som frukt av detta fick vi en alldeles ypperlig middag serverad i villa F5 bestående av oxfilé (kanske), rostade rotsaker och bearnaisesås. Givetvis serverades, i sann Östlinsk anda, ett gott rödvin till.Gott som tusan var det men hur var det nu med thaimaten, seniorer...
 
 
Då var det åter dags för nattning innan det blir endera fortsatt pluggande (ifall jag gör som jag borde), Grey´s Anatomy (ifall frugan får som hon vill) eller slutet av Man of Steel (ifall jag får som jag vill).
Det är väl tveksamt att jag behöver återkomma om vem som fick sin vilja igenom... :)
 
Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar