måndag 26 augusti 2013

Första Skoldagen!

Redan i går kväll märktes det på barnen att det var något stort på gång! Speciellt Elliot var spänd och längtade till nya skolan. Frågorna var många; kommer jag få några kompisar, är fröknarna snälla, hur är det att gå i skola i Thailand och kommer maten att vara god?

Skoldagen började halv nio med en storsamling för alla barn, personal och föräldrar, där rektor Nina hälsade alla välkomna samt presenterade pedagogerna.

Därefter gick eleverna iväg i sina små klasser, det är bara 14 elever på skolan just nu, och föräldrarna hade ett infomöte med rektorn. 

Så småningom lämnade vi kvar barnen och föräldrarna fick åka hem. Det var kul att träffa alla, vi kommer nog ha roligt med flera av de andra familjerna. Det pratas redan och beachvolleymatcherna, tv-kvällarna med gladiatorerna och annat kul som kommer anordnas.

När sedan mamman, pappan och bebisen kommit hem kändes det så tomt. Det var första stunden vi båda var föräldralediga tillsammans och bara var med Lovina. Det ska bli så mysigt att verkligen få tid att umgås med henne och att vi båda kan ta del av hennes utveckling.

För att hinna med lite ärenden hoppade pappan på tuktuken runt lunchtid och styrde norrut på ön. Första stoppet blev Lanta  Fitness Center.

Därefter hann han med en lunch och lite handling på Lanta Mart innan barnen slutade och skulle hämtas.

Och precis som hemma så det första man möts av på skolgården är frågan: -"pappa, får min kompis följa med oss hem?" Det var Elliot som hade en jämnårig kille i klassen som gärna ville följa med och självklart gick det bra.

När vi kom hem så fortsatte likheterna med vardagen hemma. Barnen hängde i soffan och spelade på sina Ipads, sedan badade vi iofs en sväng innan det var dags för middag. Det var första (och sista?) hemlagade måltiden bortsett från frukost. Det bjöds på tysk falukorv (typ) och thailändska makaroner! Barnen åt och åt och det gjorde föräldrarna också fast det smakade inte som hemma i alla fall enligt mig och Johanna.

En stund senare var det dags att åter kicka igång vrålåket och bränna in till "stan" för att skjutsa hem Elliots kompis. Det är lite läskigt att köra i mörkret efter att solen gått ner, dels har ingen reflex, dels kör vissa som idioter och dels ser man inte vägens många ojämnheter så sidovagnen hoppar och slår.

Nu är vi i alla fall hemma och avrundar dagen med lite familjens i soffan. Dumma Mej 2 laddades ner igår...

Avslutningsvis ber bloggaren om ursäkt för avsaknaden av bilder i dagens inlägg. Men vi var medvetet restriktiva med att fota på skolan då vi inte vet vad de andra föräldrarna tycker om att få sina barn på bilder på internet. Sedan har ni förmodligen rätt bra koll på hur en portion mackisar med korv ser ut så en matbild kändes rätt ointressant. 

I morgon är en annan dag då jäklar ska vi göra er avundsjuka med grymma bilder på solnedgångar, stränder, drinkar och tjejer i tajta bikinis! 

Tills dess säger vi, auf wiedersehen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar