måndag 19 augusti 2013

Relax Bay

Tyvärr fortsätter diverse små sjukdomar drabba oss den här veckan. Vi åkte tillbaka med Elliot till läkaren idag och det konstaterades att han nu har dubbelsidig öroninflammation. Så nu blir det starkare medicinering och givetvis fortsatt badförbud. En eloge till Elliot i det här fallet, dels är han duktig på att ta sin medicin och dels respekterar han att han inte ska bada. Vi håller tummarna för att han ska bli frisk snart. Även Johanna och Nellie har varit halvkrassliga idag, båda med magknip.

När vi kom tillbaka från läkaren packade vi vårt vrålåk fullt och styrde kosan 500 meter söderut, till Relax Bay.
 
Vi var här på Relax Bay i går eftermiddag också men bara för att se oss omkring. Idag hade vi packat med oss prylar så att vi kunde stanna ett tag. Och vi fick med oss kameran också.

 
 
Relax Bay är en av de mindre stränderna på ön och ligger precis söder om Long Beach. Det är lite djupare för barnen att bada här och idag gick det stora vågor och det kändes strömt i vattnet så det gällde att ha koll på dem.

 
Nellie kände sig tryggast då hon hade badringen på sig...

 
Lovina var som vanligt glad och nöjd! I går när vi var här köpte vi mat till henne i restaurangen. Jag bad dem laga något som man ger till de inhemska barnen och det blev en otroligt god gryta med ris och grönsaker. Det blev kvar mycket då portionen var så stor och i dag till lunch åt hon som aldrig förr! Perfekt att veta att det går att beställa för vi ska spara på de barnmatsburkarna vi har kvar.


Restaurangen hade en riktigt trevlig meny. Givetvis thaimat men även mycket fin västerländsk mat. Något dyrare än vanligt här nere men troligtvis värt varenda bath, för det lät onekligen mycket gott. Idag tog vi dock bara några club sandwishes som vi åt vid strandbaren.

 
Vi håller lillfia i skuggan så mycket vi kan och hittills har hon inte bränt sig. Men hon har fått ganska mycket värmeutslag, stackarn, men verkar å andra sidan inte lida så mycket av det. Men nu tar vi för vana att åtminstone en gång om dagen ta en rejäl tupplur i sängen där vi har ac:n på i sovrummet.

 
Sanden på stranden var en av de finaste och renaste vi har sett hittills på Koh Lanta. Och den var så hårt packad att det gick att gå med barnvagnen i sanden. Perfekt för att söva lilltrollet.

 
Hon står stadigt nu. Inte länge kvar tills hon går skulle vi tro. Hon tog ett steg i morse utan att hålla någon i handen. Fortsättning följer...


Längre ut än så här vågar inte mamman sig, och bara om någon håller i henne... :)

 
Det gick som sagt ganska stora vågor så det var kul att bada även för de vuxna.

 
Men mest var det pappan och Nellie som hänge ihop och busade i vågorna!

 
Elliot som inte får bada fick inte gå längre ut än till knäna. Stackarn! Men han är go och glad i alla fall, underbara han!

 
Beachbaren ser anspråkslös ut, men personalen är väldigt trevliga och de har otroligt goda drinkar. Gårdagens Mango Mojito var en höjdare!

 
Och som så många kvällar förut avslutade vi dagen med att gå till Lanta Castaway för att äta hos dem. Vi är oftast de enda som äter vid den här tiden, runt 7 på kvällen, så det går fort att få maten...

 
...och solnedgången kan man inte klaga på heller!
 
 
Nu sover alla utom pappan, och han tänkte ta sig ett kvällsdopp i poolen innan det är dags att krypa till kojs.
 
Ha det så bra där hemma! För det har vi här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar