tisdag 27 augusti 2013

Safety first!


God Morgon Östlins! Det var det som vi sa till varandra i morse när vi vaknade och läste om en mycket nära vän som hade blivit påkörd av en bil när han cyklade. Han räddades av sin cykelhjälm. Så god morgon Östlins, dags att vakna upp nu! 
Hemma i Sverige får barnen inte cykla, sparkcykla, åka skateboard eller inlines en endaste meter utan hjälm. Men här har vi levt i någon slags förnekelse och åkt hela familjen i 40 blås på tuktuken. Utan hjälmar, utan fungerande lysen och utan bromsar! 
Så tack för ditt inlägg, Martin, nu har Östlins vaknat!


Barnens hjälmar har vi fått låna av deras klasskompisar! Tack så mycket för det!


Medan föräldrahjälmarna är inköpta idag. Jag kan inte svara på varför vi inte skaffat hjälmarna tidigare, kanske slöhet, kanske snålhet, jag vet inte. Och särskilt dyra var hjälmarna inte heller, pappans kostade 70 spänn.


Och mammans, som är riktigt snygg (ja både mamman och hjälmen) kostade en knapp hundring.

Var är Lovinas hjälm undrar ni förstås då? Ja, vi har letat och letat utan att hitta någon som sitter riktigt bra och inte är för tung för hennes lilla nacke. Men i morgon har jag blivit lovad att vi kanske ska kunna lösa det också. 


Bromsarna då? Självklart fixade vi dem också när vi ändå hade brallorna nere. Tre timmars jobb och diverse nya delar och notan landade på hiskeliga 37 kronor! Det är inte alltid man dricksar mer än vad notan går på... :)

I morgon ska vi även fixa den trasiga belysningen! 

Vad har vi mer gjort idag? Jo barnen skjutsades till skolan för deras andra skoldag. 


Idag stod idrott först på schemat och idrotten har barnen på den långa och breda stranden alldeles nedanför skolan, Klong Dao. Och idrotten avslutas alltid med lite bad i poolen! 

Pappan, mamman och bebisen fick den första egentliga tiden tillsammans, och den spenderades delvis nere på stranden och med en lunchdate på Mad Bull.


Mamman valde en trevlig kycklingsallad medan pappan slog till på en sjukt god soppa, Bha-Mi Nam! Det var en nudelsoppa med grillat kött i, helt galet god!


En vattenmelonshake är inte helt fel den heller!


På eftermiddagen försökte sig pappan på att jobba på solbrännan lite och för första gången sen vi kom ner så lade han sig och pressade lite. 
 

Klockan var runt fyrahugget och solen hade lämnat top of descent så det brände inte lika mycket som det gör mitt på dagen. Men när det är 35 grader så tar det inte många minuter innan man är helt blöt i svett!


På kvällen åkte vi till en muslimsk restaurang som enligt tips skulle ha både god och billig mat. Mamman var sugen på en öl men hon gick bet då det inte serverades någon alkohol där. 
Köket hade fått en utmärkelse för ett rent kök och god mat. Det kunde man kanske inte tro när man så köket utifrån.


Maten var precis som utlovat utomordentligt god! Och det är glädjande att se att både Elliot och Nellie äter mer och mer thaimat nu.

Nu är vi hemma igen! De stora och mamman ser senaste Idol medan jag precis tog bebben på axeln, blöjan och vällingflaskan i näven och gick upp till sovrummet.


I morgon har vi fixat skolskjuts både till och från skolan för barnen, så mamman, pappan och bebisen får mycket tid tillsammans. Det lutar åt varsin massage på stranden medan Lovina sover lunch i alla fall!

Den som lever får se!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar