onsdag 2 oktober 2013

Chaos in Krabi

Idag när skolbarnen var skjutsade till skolan åkte vi övriga till Krabi för att fixa med våra visum. Vår chaufför Roon och hans fru Ma körde oss i deras fina SUV.


Lovina var på fantastiskt humör under den 2 timmar långa resan, troligtvis för att hon sov hela vägen. :) På hemvägen var det annat ljud (å jo) i skällan, vi misstänker att det delvis beror på att hon börjar få tänder i överkäken också.


Så till det riktiga debaclet, vi lyckades inte förlänga mammans visum då vi inte hade rätt papper med oss från skolan. Det hade vi i och för sig, men endast på engelska och nu skulle de visst vara skrivet på Thai. En annan "liten" issue för att kunna förlänga visumet är att Johanna måste öppna ett bankkonto i Thailand och ha minst en halv miljon bath där under minst en månad. Tack för den, Televerket!
Så hela dagen idag har gått åt till kontakter med Immigrations, Banker, Rikspolisstyrelsen, Ambassaden i Stockholm och andra instanser. Vi fortsätter försöka hitta en lösning på detta under morgondagen...


Det enda vi kommer ihåg som positivt från den här dagen är att det finns underbara människor som kan förvåna en med sin oerhörda välvilja. Om du läser det här så hoppas vi att du förstår hur tacksamma vi är!!!

Nu pallar vi inte mer idag. Sorry för det sämsta och tråkigaste inlägget någonsin, men i morgon tar vi nya tag!

Tjenixen på er!

1 kommentar: