onsdag 30 oktober 2013

Seminyak

Då har vi lämnat Lovina Beach på norra Bali och befinner oss nu i Seminyak, strax norr om Kuta på den sydvästra delen av ön. Återigen åkte vi över bergen och det är synd att vi inte har någon sladd att ladda upp bilderna vi tog där, men det var så oerhört vackert! Som högst var vi uppe på 1900 meters höjd, och vyerna var sagolika, risterasser, bergstoppar och sjöar. 


Ni har vi i alla fall hyrt oss en jättestor poolvilla med tre sovrum. Tyvärr motsvarade den inte riktigt våra högt ställda förväntningar, då villan inte känns så fräsch. 


Layouten på villan är superbra med ett öppet kök/vardagsrum bredvid poolen och så två stora sovrum på övervåningen med tillhörande badrum. Ytterligare ett stort sovrum med badrum finns i ett eget hus bredvid poolen och det är där föräldrarna och bebisen huserar. De två sora barnen får varsitt rum i huvudbyggnaden. 


Seminyak har samma prägel som Kuta med mängder av resorts, restauranger och butiker. Bortsett från strandpromenad en i Kuta där vi bodde så känns dock Seminyak lite exklusivare och trendigare. 

Stranden är densamma som i Kuta men det kändes lömskare med undervattensströmmarna här och det var inte lika långgrundt. 

Både igår och idag har vi promenerat lite längs stranden och badat en del.


Nellie köpte sig en fin bikini idag som hon är så fin i medan Elliot är cool i sin nyinköpta wetshirt. 


För att komma ner på stranden är det enklast för oss att gena genom den stora och flashiga resorten W. Tyvärr får vi inte bada i deras fina pooler men att beställa in drinkar går däremot bra. Deras passionsfruktsmojito var grym!!!


Idag shoppade vi loss på RipCurl för att förse Elliot och pappan med det senaste i surfväg inför deras privata surflektioner på fredag. Det är något som båda två ser väldigt mycket fram emot!


Kvällen avslutade vi på en så udda kombination som en japansk jazz-restaurang! Ryoshi hette den och vi tog en taxi dit efter vi fått rekommendationer. Det visade sig att vi gjorde ett strålande val av matställe för vi enades om att sushin var den godaste vi någonsin ätit! Lovina var även hon mycket nöjd över sin japanska omelett som var lite söt till smaken.


I morgon ska vi besöka Waterbom, ett gigantiskt vattenland med massor av vattenrutchbanor! Så barnen är på väg i säng nu i alla fall. Föräldrarna tänkte njuta av en trevlig romdrink och lite hallonsorbet från den lilla delikatessbutiken här runt hörnet innan de knoppar in för natten.

Och ni som väntar på inlägget från delfinsafarit vi var på häromdagen får nog vänta ett tag till. De bildena är också fast på systemkameran och som sagt, vi saknar rätt kabel för att ladda upp dem till datorn. Men vi kan berätta att vi såg en och annan delfin...

Hej på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar