fredag 11 oktober 2013

Fredagsmys - Thaistyle

Den här synen möttes vi av i morse när vi öppnade dörren och stack ut våra huvuden, en kille satt utan säkerhetslinor eller liknande högst upp i en palm och plockade ner kokosnötter!

 
Vi funderade ett tag på hur han hade kommit upp dit...


 
Men då vi tog för givet att han tagit samma väg upp som han tog ner så blev vi snart varse. Den killen kunde klättra, det är ett som är säkert!

 
 När barnen slutat skolan idag åkte till vår nyfunna plats på Long Beach, Somewhere Else. Vi mötte upp familjen Lannebjer, en familj som vi trivs väldigt bra att umgås med. De har också tre barn, Sol som fyller 13, Sid som är 8 och Zac som är 7.

Lovina trivdes bra i salan där det roligaste var att klättra upp på bordet.

 
Vädret visade sig från sin allra bästa sida, med knallblå himmel, strålande sol och turkost vatten. 

 
 
Det gick riktigt höga vågor som bröt precis vid stranden där det var en liten brant. Barnen fick inte vara i och simma utan roade sig med att bli helt överkörda av vågorna när de slog upp över stranden.

 
Vi käkade en lunch tillsammans i salan. Maten är riktigt bra och till mycket överkomligt pris för att vara på en strandrestaurang. Det känns verkligen bra att ha hittat det här stället som kommer få ytterligare besök av familjen Östlin i vinter.

 
Barnen var hungriga efter skolan så det var lite snålt att dela på en portion Chicken Sweet & Sour, men lyckligtvis hittade de pappans Tempura Prawns så de blev mätta och belåtna till slut i alla fall.

 
Barnen är dock inte helt nöjda med att vi infört vatten som måltidsdryck på vardagarna, men vi lyckas ganska bra med att hålla oss till det.
 

 
Med tiden så kom ytterligare två familjer från skolan till stranden vilket gjorde att barnen hade väldigt kul ihop allihopa nere vid vattnet. Men det gällde att hålla koll på dem för vågorna var som sagt kraftiga och när vattnet drog sig tillbaka efter en våg så var det ibland svårt att hålla sig på benen. Det fick en av grabbarna erfara då han vips var 20 meter ut i vattnet och definitivt inte bottnade längre. Det var en småchockad kille som pappa Östlin slängde sig ut i vattenmassorna och hämtade in till säker mark igen.

 
Efter en hel dag i solen med bad och bus måste man fylla på vätskedepåerna. Och när kameran smattrar dricker man vatten. Men det går rykten om att drinkarna är rätt läskande de också.

 
Nu sover familjens fyra yngsta. Pappan ska över till grannen för lite pokerspel och så småningom ska vi se VM-kval matchen mellan Sverige och Österrike. Matchen börjar kl. 02.00 thailändsk tid, så vi får väl se om det går att hålla sig vaken.
 
Önska mig lycka till i pokern, eller förresten, det behövs nog inte... :)
 
Shuffle up and deal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar