fredag 25 oktober 2013

Menjangan Island snorkling

I går morse var det dags för att bege sig på snorklingsutflykt för Elliot & Nellie och pappan. De två andra familjemedlemmarna fick stanna hemma då det var drygt 3 timmars transport totalt för att ta oss till snorklings- och dykparadiset Menjangan Island.
 
 
Kvällen innan hade vi träffat personalen från Arrows Divecenter som vi skulle genomföra turen med. De verkade mycket trevliga och hade ett proffsigt upplägg där barnen skulle få en egen guide i vattnet.
 
Efter en timmes transport längs kusten västerut och ytterligare en halvtimme så nådde vi tillslut vårt mål, Menjangan Island. Vårt första stopp var på Dream Wall där vi skulle snorkla i drygt en timme.
 

Barnens underbara guide Becool (ja han hette faktiskt så!) snorklade med barnen och visade dem olika fiskar och koraller.

 
Här hade han hämtat upp en blå sjöstjärna till dem att känna lite på.


Pappan turades om med Becool att hålla i undervattenskameran som vi hade hyrt. Och det var tur att det inte bara var pappan som fotograferade för det var inte han som tog de bästa bilderna. Becool dök ner 5-6 meter, greppade tag i en hård korall så att han inte skulle flyta upp och sedan kunde han i lugn och ro fokusera på att ta bra bilder på fiskar och koraller.

 
I lunchpausen passade vi på att bada lite från båten också. Det är så roligt att se att barnen har blivit så duktiga på att simma. 


Vi hittade Nemo också. De här clownfiskarna var riktigt stora, säkert 15 cm långa, alltså betydligt större än vad vi sett tidigare.


Här hade Becool hämtat upp en ballongfisk till barnen som de kunde kela lite med. Det var en häftig upplevelse, att hålla i och klappa på en fisk.


Elliot tyckte att ballongfisken såg ut som en hamster.


Här är barnen påväg i efter lunchbreaket, denna gången snorklade vi på ett ställe som hette Coral Garden. Det var helt fantastiskt villken sikt och vilket djurliv det var.


Vattnet var så härligt turkost!

 
Vi måste passa på att berätta för er att barnens iver att lära inte har avtagit bara för att vi tagit höstlov. På barnklubben här på resorten hade de lektion i indonesiska häromdagen. Barnen var duktiga och lärde sig en hel del nyttiga fraser.
 


Men det häftigaste rent språkmässigt på den här resan är att framförallt Elliot har blivit så duktig på att kommunicera på engelska. Han pratar gärna och mycket med dem han kommer i kontakt med och det låter faktiskt riktigt bra!

 
Nu är det dags för ytterligare ett kallt bad för att svalka av den, från gårdagens aktiviteter, solsvedda ryggen på pappan.
 
I kväll blir det båttur i solnedgången och i morgon väntar detsamma, fast då i gryningen då vi ska ut på den efterlängtade delfinsafarin. Vi hoppas att vi får nöjet att återkomma med fina bilder inom kort!
 
Höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar