lördag 5 oktober 2013

Visa Trouble

Först och främst får vi be om ursäkt för att vi inte bloggat de senaste dagarna, men det har varit så mycket fokus på att försöka komma tillrätta med Johannas visumproblem. 

Nu tänkte jag försöka förklara vad som har hänt;

Innan avresan till Thailand ansökte vi om visum på Thailändska Ambassaden in Stockholm. Elliot och Nellie beviljades studentvisum medan Johanna och Lovina efter råd från ambassaden fick ett visum som heter Non Immigrant type O som vårdnadshavare till barnen resp medföljande till vårdnadshavaren. Jerker fick turistvisum med tripple entry. 
Uppgifterna vi fick gjorde gällande att de 4 visumen som inte var turistvisum kunde förlängas från sina ursprungliga 90 dagar upp till ett år, hos Immigrationskontoret i Krabi. 


I onsdags när vi åkte till Immigrations så var det dessa förlängningarna som inte beviljades. Vi saknade rätt papper från skolan, vilket skulle kunna ordnas enkelt. Men det största problemet var att Johanna måste ha ett bankkonto i Thailand med en halv miljon bath (drygt 100 000kr) innestående i minst en månad innan ansökningen kan beviljas.

Nu har vi efter många om och men hittat en bank som tillåter Johanna att öppna ett konto. Dock känns den här lösningen väldigt chansartad då de flesta vi talat med avråder oss till att försöka göra detta då det är upp till dagsformen hos den enskilda handläggaren på Immigrationskontoret som avgör huruvida ansökan beviljas eller avslås.

Vårt andra alternativ är att lämna landet och ansöka om turistvisum till Johanna på någon thailändsk ambassad eller konsulat i utlandet. Gör vi det så satsar vi nog på Kuala Lumpur i Malaysia och vi åker i så fall en vecka i början på december. Problemet med detta är att det har varit problem med att få visum i KL pga en stöld av visumklistermärken där. Det skulle även innebära att vi måste vara borta från de stora barnen i 6 dygn då de går i skolan då. Vi skulle även gå miste om vår resa till Langkawi under mellandagarna för att vi bränner ett inresetillstånd när vi kommer hem från KL. Det skulle även innebära att vi måste utöka vår resebudget ytterligare.

Allt detta kan tyckas vara små problem men det känns ändå som lite smolk i våra paraplydrinkar. Vi har varit lite nedstämda de senaste dagarna men nu ser vi positivt på problemet igen. Vi ska bara bestämma oss för vilken linje vi ska gå på.

Nu ska vi snart se Idol på Sai Naam. Förhoppningsvis återkommer vi med ett muntrare inlägg under kvällen. 

Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Langkawi har goda rismuffins och en ganska häftig vulkanstrand med svart sand, sen är det inte så mycket mer än det ni redan har. Go KL!

    SvaraRadera