tisdag 3 september 2013

Beachvolleyball

Idag efter att barnen var lämnade på skolan så samlades ett tiotal föräldrar nere på Klong Dao stranden nedanför skolan. Beachvolleyboll stod på programmet!


Upplägget är ganska seriöst då vissa eldsjälar fixat fram dubbla uppsättningar nät med egna stolpar. Även spelet var seriöst med riktiga regler såsom inga fingerslag över nät bland annat.


Tanken är att spela två gånger i veckan för att så småningom ha minst ett slagkraftigt lag när det är dags för de större turneringarna på stranden.

Efter idrottandet som i familjen Östlin endast utfördes av pappan var det dags att åka hem till tjejerna för att gå och käka lunch.


Vi slog följe med den svenska dam som basar över företaget Malee Seaview och gick till hennes stamställe Marina Restaurant, beläget ett femtiotal meter söder om oss på Long Beach.


Stället var inte riktigt tipp topp nu i lågsäsong med de två ägarna var jättegulliga och maten var utsökt. En Phad Thai med räkor, vilket var en av de godare vi ätit den här resan, och en limejuice var och notan landade på runt 50 spänn. Hit kommer vi tillbaka!

Efter maten var det åter dags att svalka av åtminstone pappan och bebisen med ett dopp i poolen. Mamman hade fullt upp med att fäkta omkring med sopborsten av någon outgrundlig anledning...


Idag var det Nellie som hade med sig en kompis hem, en kille som heter Zack. I och med hans allergier så valde vi att äta på Lindas för att där litar vi på kockarna när det gäller ingredienser samt att de pratar bra engelska. Så det gick bra att göra sig förstådd trots att de svenska ägarparet inte jobbade idag. 


En stor eloge till den här lilla damen! Hon var så trött hela tiden men är så himla snäll i alla fall!


Pappan passade även på att hämta upp tvätten medan vi väntade på maten. Vi har tvättmaskin men lämnar bort sängkläderna. Dessa byts varje gång vid städning och det blir många maskiner tvätt samt att de är överjävligt svårt att vika de konstiga lakanen.


Nu ska den här lilla tösen nattas. Sen blir det Idol, äppelpaj och vaniljglass för mamman och pappan. De två stora har nog också hoppat isäng vid det här laget.


Pop kan mai!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar