söndag 29 september 2013

Monsunregn och fläskpannkaka

Vi började helgen med att lämna de stora syskonen hemma i villan medan lillasyster följde med mamma och pappa till Saladan. Vi behövde proviantera inför helgens kulinariska upplevelser.


På eftermiddagen fick vi besök av barnens kompis Robin som skulle stanna över natten. Vi drog iväg hela gänget på Muay Thai. Det var en tuff timme för alla fighters för vi fick alla varsin tränare. Speciellt Elliot körde stenhårt, armarna bara skakade på honom när se avslutade med armhävningar.


Till middagen slängde pappan ihop sin berömda fläskpannkaka och den gick hem hos barnen vill jag lova. De åt som aldrig förr så det blev definitivt inga rester över från den laddningen.


Lördagskvällen avslutades med familjemys i soffan med chips, läsk och fredagsfinalen i Idol.


Idag söndag har det regnat i stort sett oavbrutet. Trots detta trotsade pappan vädergudarna när han mötte upp några likasinnade nere på stranden för ett par timmar med 2 mot 2 i beachvolleyboll. Det var minst sagt svårspelat när regndropparna piskade ansiktet likt hagel kan göra ibland samt att det blåste så till den milda grad att bollen ibland kom tillbaka likt en bumerang i vinden.

Utöver den blöta aktiviteten har det varit en väldigt händelsefattig dag. Lovina har övat på sin gång, 5-6 kontrollerade steg är inte ovanligt nu. Vi har även hunnit riva av en och annan film, speciellt då vi har inte mindre än 3 flatscreens i huset finns det möjlighet att se på vad man vill.


Kvällens kock var vackra mamman som med viss assistans av sin make snickrade ihop resans bästa spaghetti carbonara. Nu har vi börjat hitta rätt ingredienser, så vi kan kocka på riktigt. Det är rätt skönt med omväxling och sedan är det kul att laga mat när man bara gör set kanske en gång i veckan.


Jaha, då ligger man här i nattningstagen igen. Vi får se vad kvällen, som fortfarande är ung, har i sitt sköte. Kanske river vi av några kapitel i våra respektive böcker eller också drar vi igång ytterligare en film.

I morgon är det måndag vilket innebär ytterligare en arbetsfri dag i solen, så vi får väl se vad vi hittar på då.

Men en trevlig vecka kan vi i alla fall passa på att önska er alla!

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar