söndag 1 september 2013

May's Kitchen

Idag har vi bara varit hemma och hållit oss för oss själva. Det har varit så skönt! Man behöver sådana här riktiga slappardagar ibland. Lunchen hämtade pappan och Nellie från May's Kitchen, en enkel men mysig restaurang längs huvudvägen som har fått mycket bra recensioner på Tripadvisor.


Vi delade på deras oerhört goda mangoshake medan vi väntade. Jag tror att det är Mays son som gör shakes och drinkar och han är superduktig på det!


Hela nio kronor kostar härligheten! Läskande och god!
Vi har snart slut på barnmaten så vi bad May göra en laddning med lite olika smaker för att hämta senare och det var inga problem. 


Till lunch beställde vi bananpannkakor med choklad till barnen, en kycklingsallad till mamman och pappan tog, enligt kockens rekommendationer, en curry med anka, som var supergod!


Efter maten som vi åt på balkongen var vi sugna på att gå ner på stranden för lite bad.


Tyvärr han vi knappt ner dit innan Nellie trampade på en vass sten. Pappan bar upp henne till Lanta Castaway där ägaren fortfarande var kvar trots att resorten nu har stängt en månad. Där fick vi sprit att tvätta med och möjlighet att plåstra om henne. Nellie somnade av utmattning på en solstol så pappan fick bära henne hem sen.


Vi hann dock med ett snabbt dopp samt att Lovina hann med att öva promenad på stranden. Fyra steg är rekordet än så länge!

Sedan åkte jag tillbaka till May's för att hämta barnmaten och passade även på att beställa kvällens delikatesser.


Lovinas mat består av en rissoppa med grönsaker och antingen fläskkött eller fisk och räkor. Det är gott, vällagat och billigt att göra så här. Men vi får jobba lite själva också då vi föredrar att mixa maten ett varv innan vi paketerar om den i våra burkar för infrysning.

Nu är det tags att åter åka till May's för att hämta middagen!

Och jag lovar att köra försiktigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar