måndag 16 september 2013

Farbror Matias på teve!

Idag behövde vi proviantera lite frukt så vi åkte på Monday Market igen. Det finns verkligen all möjlig och omöjlig mat att få tag på, bara man vet var man ska leta. Just frukt och grönsaker gillar vi att köpa på marknaden.


Det finns givetvis även mycket annat att köpa, som kött, fisk och kyckling. Det sägs att det ska vara bra grejor men vi har ännu inte vågat testa.

Något som dock luktar helt sagolikt är när man går förbi kryddtantens stånd. 


Efter att vi botaniserat omkring på marknaden i värmen tog vi lunch på May's Kitchen. May är verkligen hur trevlig som helst och nu har vi äntligen kommit på vem hon är lik. Ni som kommer och hälsar på oss ska få gissa...


Mamman beställde in en crispy chicken salad och den är precis lika god som den ser ut.


Pappan å sin sida valde en Paneng Curry med räkor, även den smakade gudomligt. May gör kanske den bästa thaimaten vi har hittat här på Koh Lanta och till väldigt överkomliga priser. Det kombinerat med hennes och den övriga personalens härliga sätt gör restaurangen till våra favorit i dagsläget.


Även idag blev Lovina "kidnappad" så att mamma och pappa fick äta i lugn och ro. När hon sedermera lämnades tillbaka hade hon en smaskig frukt som hon sög på. 

På kvällen hämtade vi Nellie som först hade varit hos kompisar och sedan deltagit i gymnastik på stranden. Det är de äldsta tjejerna på skolan som har startat en gymnastikgrupp som tränar tillsammans två gånger i veckan. Riktigt kul initiativ och Nellie tyckte att det var jättekul. Elliot fick stå över idag tack vare sin öroninflammation men vill vara med nästa gång.


Schemat börjar bli fullt för familjen nu; gymnastik, thaiboxning, gym, beachvolleyball, tennis, yoga och på onsdag är det pokerlväll på Malee Seaview. Det börjar bli som hemma...

Efter middagen som vi åt hemma (ja ni har rätt, hämtmat från May's) så tittade vi på farbror Matias på teve! På TV4Play visas en programserie som heter Felix stör en Ingengör, med Felix Herngren. I det senaste programmet var han på besök hos Matias på Saab i Linköping! Hur coolt som helst!


Nu sover alla barnen så nu tror jag bestämt att mamman försöker locka med pappan ut i bubbelpoolen för ett kvällsdopp... Och det kan man ju inte säga nej till! 

Adjö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar