tisdag 17 september 2013

Död delfin och härlig hyresvärd

Tisdagsmorgon och beachvolleyball! Förutom att pappa Östlin visade upp ett riktigt uselt humör då han spelade som en åsna så var det mest anmärkningsvärda att en delfin hade strandat på Klong Dao under natten. 


Det mesta tyder på att delfinen dött av ålderdom eller sjukdom då den inte hade några skador på kroppen. Nellie som hade klappat delfinen berättade senare att den kändes som en gummistövel på kroppen.

Elliot var hemma från skolan idag då han fortfarande lider av sin öroninflammation. Tillsammans med lillasyrran och föräldrarna hoppade han upp på tuktuken för att hitta någonstans att äta lunch. 


Det mest spännande med den resan var att vackra mamman försökte sig på lite övningskörning. Hon får höga poäng för sitt engagemang men själva körningen var nog det värsta den stackars tuktuken någonsin blivit utsatt för!

Men lunch hittade vi i alla fall tillslut. Många av föräldrarna på skolan har pratat om Krua Kritsana som en billig men bra restaurang, så vi hamnade där.Och 43 kronor senare hade vi ätit oss mätta och belåtna så även vi får ta plats i hyllningskören.

Vår hyresvärd Mattias har kommit hit till Koh Lanta i dagarna. Verkligen en trevlig kille, så det känns mycket bra att han är här och styr upp saker och ting. 


När han fick veta att det varit lite si och så med poolens renlighet på grund av ett trasigt filter så erbjöd han oss att disponera hans Beachfront villas pool så mycket vi vill.


Vilket jävla hus! Och vilken pool! Utsikten är magisk över Long Beach och allt är verkligen top notch! 


Men att låna poolen var inte tillräckligt för lite senare kom han med lite godsaker till oss för att vi haft lite trubbel med huset. (Vi upplever inte att det gått någon direkt nöd på oss)


Det var vin, godis, frukt, chips, läsk, grogg och sist men inte minst, två presentkort på ett spa här på Long Beach! Fantastiskt trevlig gest! 

Middagen lagade vi själva igen, ikväll serverades köttfärssås och spaghetti på balkongen. Men tyvärr har solen flyttat på sig så huset framför oss skymde solnedgången. Vi får klaga hos hyresvärden i morgon... :)


Efter en och en halv månad utan rödvin var det inte kattskit att korka upp en flarra rödtjut! 


Nu ska vi bara stoppa kidsen isäng innan vi gör slut på flaskan samt öppnar finchokladen!

Skål på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar