torsdag 12 september 2013

Thailändsk oxfilé - Yum Yum

När man inte har lagat mat på en dryg månad, vilket egentligen är 2 månader då vi var på resande fot sista tiden i Sverige också, så var det en befrielse att få ta fram köttkniven, stekpannan och sätta på ugnen igen! 


Dagen innan hade pappan inhandlat alla de nödvändiga ingredienserna och givetvis fick han även tag på lite vin. Just vin är för övrigt, om inte en bristvara, så åtminstone svårt att hitta något bra samt aningen dyrare än i Sverige.

Menyn bestod i alla fall av oxfilé med rostade rotfrukter, bl.a. potatis, sötpotatis och morot. Till det serverades en barbequesås från Jack Daniel's som Elliot tog minst 2 dl av.


Middagen intog vi, i ljudet av vågornas brus, uppe på balkongen.


Efter middagen passade de två stora på att titta på the Croods medan föräldrarna plockade undan, nattade lillasyster samt snuttade på sina vinglas.


Då vi bara använde halva köttbiten så blir det hemlagat även i kväll. Biff Rydberg var tanken, så pappan får ge sig ut på jakt efter senap (och eventuellt en till flaska vin till kockarna).

Det är trots allt ändå fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar