tisdag 10 september 2013

Thaindläkaren

I morse körde pappan barnen till skolan och i vanlig ordning var det beachvolleyball på stranden tillsammans med de andra föräldrarna. Pappan var den första som kastade in handduken idag för att åka hem och umgås med mamman och bebisen, men då hade det spelats i två timmar redan.

Strax efter lunch kom pappan ihåg att han hade bokat en tid hos tandläkaren. Efter diverse av- och ombokningar hemma i Sverige så var det på tok för länge sedan. 


Att thailändsk sjukvård håller hög klass så det var ingen överraskning att även tandvården gör detsamma. Och prisvärt var det också, en kontroll samt rengöring, vilket totalt tog 45 min, kostade 235 kr. 


Och eftersom tänderna såg bra ut så firades det med lite fin-kaffe från fejk Starbucks.


Nellie stannade hos en kompis efter skolan och när Elliot kom hem så åkte grabbarna till Thaiboxningsgymmet. Men tyvärr var alla instruktörer på fight, så pappan fick rycka in och agera slagpåse för barnen...

Blåslagen (nej så farligt var det inte) och hungrig tog sedan pappan med familjen till restaurangen där dagens lunch inhandlades. Det är flera restauranger i området som öppnar för säsongen nu vilket gör att utbudet växer.


Den här restaurangen, Rann, hade en trevlig liten barnmeny. Nellie valde fiskpinnar medan Elliot tog Spaghetti Napolitana.


Vackra mamman gick loss på en Ceasar sallad medan pappan satte tänderna i en Jumbo Burger!


Det har blivit så de senaste dagarna att vi äter thaimat till lunch och allt oftare något västerländsk till middag.


Lovina fick nöja sig med en banan då hon åt innan vi gick hemifrån.


På vägen hem hörde vi ljuva reggaetoner strömma ut från Love Music Bar så vi bestämde oss att ta en tisdagsdrink! Det var första gången vi hörde livemusik under resan, men definitivt inte den sista.


Både Elliot och Nellie fick lektioner i biljard av bartendern, vilket de uppskattade mycket! 


Lovina uppskattade mest att hon slapp höra allt oväsen...


Men som så många gånger förr så hamnade hon i klorna på någon snäll thailändska. Hon blir mer och mer bekväm med att bäras omkring på, av okända människor.


Men nu är vi i alla fall hemma igen och pappan ligger i detta nu och funderar om han ska trotsa regnet för att bege sig till Blue Café där de visar Sverigematchen ikväll. Thailändsk tid börjar matchen kl 23 så det känns aningen sent också, men ni får titta in här i morgon för att få veta hur det blev med det. 

I vilket fall som helst säger vi, Kom igen nu, Sverige!!!

PS. Bloggens tips, Sverige vinner med 3-0, målskyttar: Seb Larsson, Zlatan och Martin Olsson. Kom ihåg var ni läste det först...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar