onsdag 4 september 2013

Soft day in paradise

Onsdag idag vilket innebär skolskjuts både till och från skolan för barnen. Det innebär även aktivitetsförbud för pappan vilket medför en heldag tillsammans för föräldrar och bebis.


Efter förmiddagstuppluren tog vi vrålåket in till Saladan för lite shopping och kylskåpspåfyllning. Det blev mest badkläder som inhandlades vilket är de plagg som används mest.


På Lanta Mart handlade vi mat och blöjor. Barnmat och blöjor kostar som hemma ungefär men i alla fall blöjorna håller väl svensk standard.

Vi åt en lunch också innan vi körde hem igen.


Det fick bli på Bar.B.Q, den glada lilla kinesiskans restaurang. Hon har verkligen dekorerat annorlunda. T.ex. borden är som små tittskåp med en massa pyssel gjort från snäckor.


Maten är god och mycket prisvärd. Pappan tog en omelett och en bananpannkaka och mamman en spicy papaya salad.


Lovina fick majs och kyckling.


Mätta och belåtna samt med shoppingkassarna fulla med fynd körde vi de 10 minuterna hem igen. Lovina har vant sig med att ha på sig hjälmen, så hon sitter snällt och bara tittar sig omkring ifall hon kan hålla sig vaken.


Vi köpte även lite leksaker till Lovina inne i "stan". Hon måste vara den bebis i Sverige med minst antal leksaker. Vi köpte väldigt få hemma i Sverige då vi inte kunde ta med på resan och här nere är utbudet väldigt litet.


Hon lekte då väldigt förtjust med tåget och de medföljande klossarna, så det var riktigt kul att se.

När barnen kom hem så tog vi det bara lugnt hemma ett par timmar innan vi åkte iväg för att få en bit mat i magen. Vi körde förbi en typ av volleybollplan där thailändarna spelade något som påminner om just volleyball fast man använder fötterna istället.


Det var riktigt imponerande att se! De är galet atletiska och var väldigt duktiga. Vi filmade lite också så vi lägger upp ett klipp här på bloggen inom kort.

Sedan åt vi ytterligare en middag på May's. Det är så kul att de känner igen oss när vi kommer dit. Och Lovina fick följa med mormorn på rundvandring medan vi andra mumsade i oss av den mycket goda maten.

Nu är det läggdags för barnen och när de har somnat ska mamman och pappan ha lite mysigt. Det ligger nämligen 2 Magnumglassar i frysen och väntar!

Ha det så bra! För det har vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar